Aston Martin spremio žalbu na diskvalifikaciju Fetela

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 02:36

Aston Martin spremio žalbu na diskvalifikaciju Fetela

Ekipa Aston Martin obavestila je Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA) da namerava da se žali na diskvalifikaciju svog vozača Sebastijana Fetela.

Fetel je u nedelju popodne na Hungaroringu dobro vozio i u haotičnoj trci zauzeo je drugo mesto, iza Estebana Okona iz ekipe Alpin.

On je u diskvalifikovan, nakon što je posle trke utvrdjeno da u njegovom bolidu nije imalo dovoljno goriva. Prema pravilima Formule 1, ekipe moraju da obezbede da se u svakom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom takmičenja iz bolida može uzeti jedan litar goriva, a u bolidu broj pet Fetelovog Aston Martina bilo je 0,3 litre.

Kako je preneo Skaj, Aston Martin namerava da se žali i za to ima rok do četvrtka.

U zvaničnom izveštaju trke navodi se da je Fetel drugi, ali je zabeleženo da je poredak privremen, u iščekivanju odluke Aston Martina o žalbi.

Direktor Aston Martina Otmar Šafnauer i tehnički direktor Endru Grin rekli su da je u bolidu ostalo 1,44 litre, ali nisu uspeli da izvuku toliko goriva.

Ukoliko ostane na snazi odluka o diskvalifikaciji, aktuelni svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton pomerio bi se na drugo mesto, a Karlos Sainc iz Ferarija na treće.

Hamilton bi time uvećao prednost u šampionatu na osam bodova u odnosu na vozača Red Bula Maksa Verstapena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.