Aston Martin Cygnet za skoro 37.000 funti

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 21:04

Aston Martin Cygnet za skoro 37.000 funti

Model koji je nastao u saradnji sa Toyotom nikada nije bio preterano popularan, pa je tako proizvedeno tek 300 primeraka...

Aston Martin Cygnet je oduvek odudarao od ostatka ponude britanskog proizvođača. Najmanji Aston Martin ikad proizveden je predstavljen 2011. godine, a nikad nije postao preterano popularan, pre svega zbog visoke cene i prilično slabe uporabljivosti (znamo - nisu ni drugi Aston Martin modeli kraljevi praktičnosti - ali zato donose premium nastup >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mame poglede na ulici, što se ne može reći za Cygnet koga će pogledati poznavaoci koji su jednostavno radoznali i koriste priliku za razgledanje modela koji će retko videti na ulici).

Pišemo retko zato što je od planiranih 4.000 primeraka na kraju proizvedeno tek oko 300 komada, piše Autoblog.

A čini se da ovaj neobični model koji se pritom bazira na Toyoti IQ dosta dobro i drži cenu. Naime, jedan primerak se trenutno prodaje u Aston Martin salonu u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji, a cena mu je čak 36.950 funti.

Na brojčaniku stoji niskih 19.312 km (odnosno 12 hiljada milja). Primerak je lakiran u Tungsten srebrnu boju, dok se u unutrašnjosti ističu braon sedišta. Ispod poklopca nema iznenađenja pa tako ovaj model pokreće 1,3 litarski četvorocilindraš snage 98 KS. S obzirom na ove specifikacije, cena je zaista visoka.
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.