UDRUŽENJE “FRANC ŠPAJZER” ORGANIZOVALO PRVI BOŽIĆNI VAŠAR (FOTO)

Izvor: Radio Dunav, 16.Dec.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDRUŽENJE “FRANC ŠPAJZER” ORGANIZOVALO PRVI BOŽIĆNI VAŠAR (FOTO)

U prostorijama Udruženja Nemaca “Adam Berenc” u Apatinu u ulici Žarka Zrenjanina, otvoren je prvi Božićni vašar na kojem izlaže preko 20 učesnika.
Jednodnevni vašar koji je otvoren za sve posetioce do 15.00 sati organizuje Udruženja Nemaca “Adam Berenc” i Udruženja ljubitelja prirode “Franc Špajzer” a građanima su ponuđeni ručno izrađeni božićni i novogodišnji ukrasi za jelku i kuću, suveniri i slatkiši. Jedan od organizatora dr Ivan Kovač, kaže da je cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << vašara svojevrsna podrška lokalnom stanovništvu i udruženjima koji se bave proizvodnjom unikatnih predmeta ručne izrade.
Svoje proizvode na vašaru izlažu većinom pojedinci i udruženja  iz apatinske opštine, ali  i Kule, Sombora i Odžaka. Posetioci mogu da kupe kolače i medenjake, razne proizvode od meda, odevne predmete, šolje, ukrase, dekorativne elemente, salvete, brojne elemente folklorne tradicije, a gosti iz Bogojeva će na jednom primeru pokazati kako se u neka davna vremena ukrašavala kuća pred praznike.
-Turistička organizacija opštine Apatin će uvek podržati sve građanske inicijative koje imaju za cilj da promovišu Apatin i dopune njegovu turističku ponudu, izjavio je direktor Turističke organizacije Apatin, Danijel Ajduk koji je otvorio današnji vašar. On je pozvao građane da posete ovaj mini sajam ali i one koji imaju slične inicijative da se obrate TO kako bi ih ona podržala i priključila u realizaciji.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

U Apatinu održan Božićni vašar

Izvor: 025info.rs, 16.Dec.2017

Udruženje Nemaca "Adam Berenc" i Udruženje ljubitelja prirorde "Franc Špajzer" uz podršku Turističke organizacije opštine Apatin ove godine su uspeli po prvi put da organizuju "Božićni vašar". Iako je vašar prvobitno planiran da se održi na platou ispred crkve Srce Isusovo, zbog loših...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.