Iz Apatina 350 mil. litara piva

Izvor: B92, 01.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Apatina 350 mil. litara piva

Apatin -- Apatinska pivara objavila je danas da je u prošloj godini povećala prodaju piva i tržišno učešće za šest odsto.

Apatinska pivara je za akcize, takse i naknade uplatila 60,6 miliona evra

Tokom prošle godine, Apatinska pivara je prodala ukupno 350 miliona litara, što je za 200 miliona litara više nego u 2006. godini, saopšteno je iz te kompanije. Kako se navodi, od toga je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvezeno 60 miliona litara.

Apatinska pivara, članica belgijskog Inbeva, nije saopštila finansijske rezultate poslovanja, ali je navela da je 2007. bila jedna od najuspešnijih u istoriji te fabrike za proizvodnju piva.

„Gotovo svako drugo pivo popijeno u Srbiji proizvedeno je u Apatinskoj pivari, a to se odrazilo i na finansijske rezultate u Inbev Zoni Centralna i Istočna Evropa, gde je zabeležen rast prihoda od 22,6 odsto", dodaje se u saopštenju.

U 2007. godini rekordna prodaja Jelen piva dostigla je cifru od 280 miliona litara, uz porast izvoza za 28 procenata.

Apatinska pivara je za akcize, takse i naknade uplatila 60,6 miliona evra, što je čini jednom od najvećih poreskih obveznika Srbije.

Dobri rezultati posledica su stalnog investiranja u modernizaciju proizvodnih pogona kapaciteta 400 miliona litara, kao i kontinuiranog rada na unapređenju kvaliteta i razvoju brendova piva, ističu u toj kompaniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apatinska pivara povećala prodaju piva za 200 miliona litara

Izvor: Poslovni magazin, 01.Apr.2008

U 2007. godini rekordna prodaja Jelen piva dostigla je cifru od 280 miliona litara, uz porast izvoza za 28 procenata.Apatinska pivara objavila je da je u prošloj godini povećala prodaju piva i tržišno učešće za šest odsto. Tokom prošle godine, Apatinska pivara je prodala ukupno 350 miliona litara,...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.