Besplatna škola boksa za decu u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna škola boksa za decu u Apatinu

Individualni sportovi poput boksa smatraju se odličnom aktivnosti za decu, jer se kroz trening pružaju benefiti i to ne samo fizički, već i bolja motivacija u školi. U Apatinu je počela sa radom besplatna škola olimpijskog boksa u novom ruhu i novim konceptom sa ciljem da podjednako okupi što više dečaka i devojčica.

Školica je pokrenuta posle duge pauze u organizaciji Bokserskog kluba Apatin uz podršku Sportskog saveza i Opštine Apatin.

Apatinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deca za sada su u kategorijama školaraca i omladinaca, kažu da su počeli sa boksom, jer vole taj sport. Treninge od triputa nedeljno, smatraju dovoljnim za početak. Tokom njih, ističu, podižu samopouzdanje, samopoštovanje i još izbace višak energije što savetuju i svojim vršnajcima.

Milan Radonjić, član Bokserskog kluba Apatin kaže:

"Boks treniram oko tri godine i prosto ga volim zato što se u tom sportu mogu lepo iskazati,a naročito je dobar ako imate stres kod kuće pa se možeš izduvati na džaku ili na vijačama, ko voli da skače. Ukupno za tri godine učestvovao sam na sedam mečeva, protivnici su bili sjajni a svaki meč sam obožavao i naravno izvukao pouke iz njih".

Milica Vukša, član Bokserskog kluba Apatin dodaje:

"Boks, jednostavno sam se pronašla u ovom sportu. Volim ovaj sport, a naročito jer je u njemu malo žena, pa želim da se dokažem. Ja do sada nisam imala ni jednu povredu. Trebalo je dosta vremena da se moji roditelji naviknu na to, ali sada su mi podrška, kao i moji prijatelji".

Đorđe Radonjić, član Bokserskog kluba Apatin ističe:

"Visok i nizak, to je za mene isto. Onaj ko je viši protivnik ima duže ruke, a onaj što je niži može tom protivniku da radi eskivaže i da bude brži sa rukama i u nogama pri kretanju. Prvi sparing dobio sam batine, ali posle nisam. Treninzi umeju da budu naporni, ali za ono što voliš ništa nije teško".

U klubu ističu da je škola za svu decu besplatna tokom cele godine sa dve opremljene fiskulturne sale.

Milan Ćopić, bivši bokser i predsednik Bokserskog kluba Apatin objašnjava:

"Vremena su teška, a deca trpe raznorazna nasilja i od raznih uličara i dilera. Da bi odvukli decu od toga moramo da ih vratimo u salu i da ih naučimo samoodbrani. Ne moraju svi da budu profesionalci, da idu na mečeve, ali treba da razvijaju svoje telo, a boks je idealan za to. Sada je počela školska godina, bazu imamo u osnovnoj i srednjoj školi, trudićemo se da ih animiramo, pravićemo prikaze, želimo da ovde treniraju i muška i ženska deca jer je ovo ravnopravan sport".

Pre četiri decenije boks bio sport broj jedan u apatinskoj opštini, a u klubu napominju da je mečeve pratilo po nekoliko hiljada ljudi. I ako se zlatno vreme boksa ne može vratiti, očekuju da će kroz klub pomoći deci da razviju svoje telo i zdrav borbeni i takmičarski duh.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.