Apatinski humanitarni bazar za Svetlanu Mirković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 21:14

Apatinski humanitarni bazar za Svetlanu Mirković

Apatinci su pokazali humanost na bazaru, koji je organizovan sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje Svetlane Mirković. Pojedinici, udruženja građana i žena prodavali su razne rukotovrine, kolače, odevne predmete i proizvode od meda, a sav prihod od prodaje je namenjen za troškove lečenja.

"Drugi bazar je organizovan sa ciljem da se pomogne našoj sugrađanki, a prošle subote i ove nedelje, odnosno na dva bazara je sakupljeno oko 400.000 dinara. Od 2016. godine Svetlana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se bori, a ukoliko Svetlana ode u inostranstvo postoje velike šanse za izlečenje", rekao je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin, koja je pružila logistiku kako bi se humanitarni bazar održao.

Akciju je pomogla i naša poznata šahistkinja Marina Gajčin, član reprezentacije Srbije. Ona je igrala šah sa prolaznicima, koji su donirali novac u kutiju, namenjenu za prikupljanje sredstava za lečenje Svetlane.

Kako je saopštila Fondacija "Budi human", zahvaljujući donacijama Svetlana je uspela da ode u Beč na kliniku i uradi dijagnostiku u okviru koje je rađena i nova biopsija tumora. Svetlani je 2016. godine dijagnostifikovan karcinom dojke, nakon čega joj je odstranjena leva dojka i jedanaest limfnih čvorova. Primila je osam hemioterapija i imala je dvadeset i šest zračenja. Genetska analiza tumora je pokazala da Svetlana ima mutacije gena, što znači da ima karcinom koji je hormonski rezistentan, odnosno ne reaguje na antihormonsku terapiju iako je njen tumor po svojoj histološkoj strukturi jako hormonski pozitivan. To je razlog zašto nije reagovala na terapiju koju je dobijala u Srbiji i zašto se karcinom proširio. Pored već postojećih metastaza na plućima, potvrđene su metastaze na jetri, po jedna na kičmi, bubrezima, jajnicima.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.