Izvor: RTS, 01.Dec.2020, 18:40

Merkel: Pandemija menja globalni odnos snaga u korist Azije

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da će pandemija koronavirusa dodatno promeniti globalni odnos snaga u korist azijskih država.
"Panedmija će nas ekonomski unazaditi", upozorila je Merkelova na video-sednici nemačke vlade, i naglasila da je izvesniji ekonomski oporavak u zemljama poput Kine i Južne Koreje, u kojima su građani disciplinovano nosili maske i manje demonstrirali protiv vanrednih mera.
Ponovila da Nemačka ne namerava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da kontroliše svoje građane na način na koji to čini Kina, ali je ukazala da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se održao korak u tehnološkom razvoju, preneo je Rojters.
Prošlog meseca je nemačka policija upotrebila vodene topove i koristila suzavac da rastera više hiljada demonstranata koji su u Berlinu protestovali protiv uvođenja restriktivnih mera.
Na današnjem video-zasedanju nemačke vlade, ministar zdravstva Jens Špan najavio je da će vakcinacija protiv koronavirusa u Nemačkoj početi od januara iduće godine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.