Angela Merkel: Situacija je dramatična, ovo mora biti zaustavljeno

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 13:03

Angela Merkel: Situacija je dramatična, ovo mora biti zaustavljeno

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila da je situacija u Nemačkoj opasna.

Prema njenim rečima, aktuelne mere protiv širenja koronavirusa nisu dovoljne, a postoji opasnost od preopterećenja odeljenja za intenzivnu negu u bolnicama.

Merkelova i njen šef kabineta Helge Braune obratili su se vrhu CDU sa dramatičnim apelom da je svaki dan, u borbi protiv korone – odlučujući.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Sada se u Nemačkoj udvostručuje broj novozaraženih na nedelju dana, što pokazuje da mere nisu dovoljne i da nema usporavanja epidemiološkog razvoja.

Merkelova je partijskim kolegama rekla da bi se zemlja uskoro mogla naći pred teškim stanjem po pitanju slobodnih kreveta u intenzivnoj nezi.

"Ovaj rast mora biti zaustavljen. Sitiuacija je veoma dramatična", kazala je ona, prenosi „Bild“.

Braun je rekao da je strah od korone u stanovništvu opao.

I on je upozorio da će u jednom trenutku odeljenja za intenzivnu negu biti puna, zbog čega je apelovao na građane da smanje socijalne kontakte, kako bi širenje virusa ponovo bilo stavljeno pod kontrolu.

U petak je planiran novi sastanak kancelarke Merkel i premijera 16 nemačkih pokrajina.

Merkelova je najavila da želi ovaj put oštrije, zajedničke mere u borbi protiv koronavirusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.