Ne smemo odustati

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 21:18

"Ne smemo odustati"

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je danas da se ne sme odustati od borbe protiv koronavirusa.

"Ne smemo odustati", rekao je Gebrejesus, koji je priznao da posle nekoliko meseci borbe protiv koronavirusa, od kojeg je u svetu preminuo 1,1 milion ljudi, postoji "izvestan umor".

Generalni direktor SZO je to rekao dan pošto je šef kabineta američkog predsednika Donalda Trampa izjavio da SAD "neće kontrolisati pandemiju" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koronavirusa.

"Evo šta ćemo da uradimo. Nećemo kontrolisati pandemiju, kontrolisaćemo to da imamo vakcinu, terapiju i druga sredstva za ublažavanje bolesti", rekao je šef Trampovog kabineta Mark Medouz za američku televizijsku mrežu Si-En-En (CNN) i dodao da je virus zarazan upravo kao grip.

Gebrejesus je rekao da širenje virusa može da se suzbije ako zvaničnici i odgovorni brzo reaguju.

Prema poslednjem bilansu, u svetu je od koronavirusa umrla najmanje 1.155.301 osoba, a zaraženo je više od 43.080.500 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.