Medvedev pozvao Vučića u posetu

Izvor: Politika, 13.Feb.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev pozvao Vučića u posetu

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, čestitao je zvaničnicima i narodu Ruske Federacije na uspešnom ishodu pregovora u Minsku, gde je dogovoreno primirje u Ukrajini. „Sa velikom pažnjom pratili smo tok pregovora i najiskrenije pozdravljamo postignut dogovor. Za sve nas to je dobra i velika vest”, istakao je Vučić tokom jučerašnjeg razgovora sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Na sastanku je obostrano konstatovan značaj uloge OEBS-a, a samim tim i Srbije, s obzirom na njeno predsedavanje ovom međunarodnom organizacijom.

Sporazum o okončanju sukoba na istoku Ukrajine postignut je pre dva dana u Minsku posle maratonskih pregovora lidera Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske, a, prema njemu, prekid vatre treba da stupi na snagu u nedelju 15. februara.

„Ukazujući na značaj unapređenja privredne saradnje dveju zemalja, ruski ambasador obavestio je premijera Srbije o značajnim poslovnim forumima koji će biti održani u Rusiji tokom ove godine i naglasio da postoji velika zainteresovanost ruske strane za učešće srpskih zvaničnika i privrednika na ovim skupovima. Tim povodom je premijer Vučić izrazio uverenje da će se Srbija na adekvatan način predstaviti ruskom i svetskom tržištu”, zapisano je u jučerašnjem saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o jačanju saradnje Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede, auto i hemijske industrije.

Ambasador Čepurin je premijeru Vučiću uručio čestitku premijera Ruske Federacije Dmitirija Medvedeva povodom Dana državnosti Republike Srbije. Čepurin je najavio Vučiću da će uskoro dobiti zvanični poziv ruskog premijera da poseti Moskvu.

D. S.

objavljeno: 13.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.