Vučić čestitao ishod pregovora u Minsku

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao ishod pregovora u Minsku

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić Vučić čestitao je danas zvaničnicima i narodu Ruske Federacije na uspješnom ishodu pregovora održanih u Minsku.

On je prilikom sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom rekao da je Srbija sa velikom pažnjom pratila tok pregovora i da najiskrenije pozdravlja postignut dogovor.

"Za sve nas to je dobra i velika vest", naglasio je srpski premijer, saopšteno je iz Vlade.

Čepurin je ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prilikom uručio Vučiću čestitku premijera Ruske Federacije Dmitirija Medvedeva povodom Dana državnosti Srbije 15. februara.

On je najavio Vučiću da će uskoro dobiti zvanični poziv ruskog premijera Medvedeva da posjeti Moskvu.

Na sastanku je obostrano konstatovan značaj uloge OEBS-a, a samim tim i Srbije, s obzirom na njeno predsjedavanje ovom međunarodnom organizacijom.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju saradnje Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede, auto i hemijske industrije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, Francuske Fransoa Oland, Ukrajine Petar Porošenko i njemački kancelar Angela Merkel postigli su juče Minsku načelni dogovor o rješenju ukrajinske krize.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vučić čestitao Rusiji na sporazumu iz Minska

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas zvaničnicima i narodu Ruske Federacije postizanje sporazuma iz Minska kojim se reguliše primirje u Ukrajini...- Sa velikom pažnjom pratili smo tok pregovora i najiskrenije pozdravljamo postignut dogovor. Za sve nas to je dobra i velika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.