Čepurin istakao potrebu rešavanja statusa Humanitarnog centra

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin istakao potrebu rešavanja statusa Humanitarnog centra

 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene u ovoj godini.

Dvojica sagovornika su konstatovali i značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, istakavši da isporuka ruskih Migova 29 srpskoj Vojsci predstavlja veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu.

Ambasador Rusije istakao je potrebu da se, zbog obima posla, što pre reši status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Srpski predsednik je u razgovoru sa ruskim ambasadorom naglasio da će Srbija, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom, u obostranom interesu.
 

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.