Austrija ne namerava da protere ruske diplomate

Izvor: RTS, 29.Mar.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija ne namerava da protere ruske diplomate

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel istakla je da Austrija ne namerava, čak iako budu postojali dokazi protiv Rusije u slučaju trovanja dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, da preduzme bilateralne kaznene mere protiv Moskve. Nemačka negoduje i poručuje da sve zemlje članice EU moraju zajednički delovati. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Karin Knajsel je, u izjavi austrijskoj Televiziji ORF, naglasila da isključuje bilateralnu akciju Beča.

Odbacila je optužbe da Austrija nije solidarna sa Velikom Britanijom, dodajući da je Beč podržao povlačenje ambasadora EU iz Moskve.
Prema njenim rečima, kontakti Slobodarske partije Austrije (FPO), na čijoj listi ministara je Knajsel, sa Jedinstvenom Rusijom, strankom predsednika Rusije Vladimira Putina, nemaju nikakvog uticaja na austrijsku odluku.
Ministarka inostranih poslova Austrije je najavila da austrijski kancelar Sebastijan Kurc planira da poseti London 13. juna i da Beč želi da posreduje u konfliktu, ali za to mora biti upitan.
"Ukoliko bi nas neko pitao mi ćemo zasigurno učestvovati u rešavanju konflikta", poručila je Knajselova ističući da je Austrija spremna da posreduje.

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

I u slučaju dokaza protiv Moskve, Austrija neće protjerati diplomate

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2018

BEČ - Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel istakla je da Austrija ne namjerava, čak iako budu postojali dokazi protiv Rusije u slučaju trovanja dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, da preduzme bilateralne kaznene mjere protiv Moskve...Ona je, u izjavi austrijskoj televiziji ORF,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.