Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: Najuzbudljiviji sportski automobil

Izvor: B92, 24.Jan.2023, 18:00

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: Najuzbudljiviji sportski automobil

Model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašen je za „Najuzbudljiviji automobil“ u okviru nagrada za automobil godine 2023. časopisa What Car? drugu godinu za redom.

Otkad je predstavljen, model Giulia Quadrifoglio postao je standard za tehnologije i performanse u segmentu sportskih limuzina. On predstavlja jasan manifest vrednosti na koje podseća legendarni znak, simbol sportske duše brenda Alfa Romeo.

Godina 2023. označava stotu godišnjicu simbola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Quadrifoglio, istorijskog znaka koji se prvi put pojavio 1923. na 14. izdanju trke Targa Florio. Posebna „Corsa“ verzija novog RL modela pripremljena je za tu priliku. Međutim, uprkos ogromnoj pažnji posvećenoj i najmanjim detaljima dizajna automobila, trkački svet je bio sujeveran i verovao je da treba uraditi nešto za sreću. S tim na umu, znak sa srećnom detelinom sa četiri lista nacrtan je na haubi automobila. Nakon ove velike pobede, brend je stekao kultni status među proizvođačima automobila, a Quadrifoglio je od tada povezan s Alfa Romeo trkačkim automobilima.

Stiv Hantingford, urednik časopisa What Car?, pohvalio je model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: „Dok neki automobili visokih performansi pokušavaju da naprave kompromis između performansi, troškova održavanja i praktičnosti, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ponosno stremi jednoj stvari više nego bilo čemu drugom: osmesima po kilometru. Veliki deo privlačnosti ovog modela je besni 2,9-litarski V6 benzinski motor, koji pruža opijajuću pozadinsku buku, posebno u režimu „Race“. A upravljanje u modelu Quadrifoglio je još posebnije, sa zapanjujućom agilnošću i divnom prirodnom ravnotežom koja vam omogućava da samopouzdano testirate njegove mogućnosti.“

Džuli Dejvid, generalna direktorka Alfa Romeo UK, izjavila je: „Godina 2023. označava 100. godinu prisustva znaka Quadrifoglio na Alfa Romeo modelima, zato je činjenica da nam je ukazana ovakva čast potvrda uzbuđenja i zabave koje ovaj legendarni znak i dalje pruža vozačima i stručnjacima. Osvajanje titule drugu godinu za redom pokazuje da je Giulia Quadrifoglio uspešno odbranila svoju poziciju kao pravi automobil visokih performansi.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Alfa Romeo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.