Prva nagrada za Čitaliće po treći put ide u Paraćin

Izvor: Aleksinac.net, 19.Okt.2020, 11:38

Prva nagrada za "Čitaliće" po treći put ide u Paraćin

Prvu nagradu na Međunarodnoj smotri čitalaštva koja se organizuje u Aleksincu pod pokroviteljstvom opštine i ministarstava prosvete i kulture i informisanja po treći put osvojio je blog Tehnološle škole iz Paraćina.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, završnica „Čitalića“ planirana u Aleksincu nije održana, ali je prva nagrada projektnom timu Tehnološke škole ipak stigla u Paraćin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << />
Prvonagrađen je njihov blog „Putovanja“ u čijem je stvaranju na različite načine učestvovalo više od 150 učenika i osam profesora na čelu sa Zoricom Ivanović, profesorkom srpskog jezika i književnosti. Osim radova iz oblasti književnosti, on sadrži i tekstove iz farmacije, te praktične nastave za pedikire, manikire i ženske frizere, što su sve zanimanja za koja se školuju đaci u Tehnološkoj školi.

Međunarodna smotra čitalaštva ima zadatak da razvija veštine čitanja i razumevanja pročitanog, te pisanog izražavanja. Profesorka Ivanović, koja je inače magistar filoloških nauka, prošle godine je sa svojim đacima takođe osvojila prvo mesto na „Čitalićima“ za blog „Naši književni junaci“, a 2018. godine za blog „Vukovci“.

Osim mr Zorice Ivanović, koja je „srce“ projekta, u pripremi bloga koji je ove godine bio najuspešniji učestovali su još profesori Anđelka Vuković, Milica Miletić, Kaja Petrović, Valentina Miletić, Igor Ćosić, Snežana Ilić i Nadežda Lešjanin.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.