Kanadska kompanija Magna gradiće fabriku u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 27.Okt.2020, 11:41

Kanadska kompanija Magna gradiće fabriku u Aleksincu

Kanadska kompanija Magna Seating gradiće u Aleksincu fabriku za izradu komponenti za sedišta za automobile. Aleksinački odbornici doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade, navodi se na opštinskom sajtu.

Magna je početkom juna pokrenula proizvodnju u iznajmljenoj hali u Aleksincu, a tada je najavljeno da druga faza investicije podrazumeva gradnju nove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << veće hale u koju će biti preseljena cela proizvodnja i gde će biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Podsetimo, kanadska kompanija Magna seating proizvodi presvlake za auto-sedišta za poznate svetske marke automobila i posluje u 18 evropskih zemalja. U Srbiji posluju već šest godina, a pogon imaju i u Odžacima.

Izvor
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Povezane vesti

Kanadska "Magna" u aprilu otvara fabriku u Aleksincu - predizborno obećanje 1.000 radnih mesta

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 09:34

Pre skoro pola godine u iznajmljenoj hali u Aleksincu pogon kanadske kompanije Magne koja proizvodi presvlake za automobilska sedišta počeo je sa radom, a naredne godine bi trebalo da nikne i fabrika. Prema rečima predsednika Opštine Dalibora Radičevića još se ne zna kad će izgradnja početi,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.