Iza kulisa posete Aleksandra Vučića Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 17.Feb.2014, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iza kulisa posete Aleksandra Vučića Aleksincu

Poseta Aleksandra Vučića Aleksincu bila je uspešna za jedne a neuspešna za druge. Ono što je evidentno jeste da SNS u Aleksincu ima sigurno biračko telo. Mitingu ispred Doma kulture prisustvovalo je oko 1.000 ljudi.

Pre same posete Aleksinac su posetile nadležne jedinice za bezbednost visokih državnih funkcionera. Odred protivterorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << jedinice je uredno pregledao objekat Doma kulture. Bili su angažovani i psi tragači a za sve vreme mitinga na krovovima okolnih zgrada bilo je vidljivo prisustvo policijaca.

Najava mitinga je podrazumevala i dobro poznatu stranačku koreografiju, zastave, aktivisti u majcama i poneki transparent. Aleksandar Vučić je došao sa pola sata zakašnjenja. Dočekao ga je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. Vučić je došao u društvi visokih stranačkih funkcionera potpredsednika SNS-a Bratislava Gašića i gradonačelnika Niša dr Zorana Perišića.

Nakon kratke šetnje, od semafora kod Crvenog krsta do Platoa kod Doma kulture, delegacija predvođena Aleksandrom Vučićem je započela predizborrni nastup i to obraćanjem domaćina skupa, Nenada Stankovića. Prisutnima su se obratili i g.Gašević, Perišić i na kraju Aleksandar Vučić. Govori svih predstavnika SNS-a su imali ozbiljan ton u obećanjima, ali je u suštini sve to izgledalo jako uopšteno i mnogo puta su građani imali priliku da čuju takva obećanja. To su ona klasična obećanja koja gotovo sve partije serviraju u doba predizborne kampanje. Jedino što je bilo vredno pažnje jeste obećanje Aleksanra Vučića, da će Vlada Srbije opredeliti značajna sredstva za projekat navodnjavanja poljoprivrednih površina u opštini Aleksinac.

Među prisutnim simpatizerima i glasačima SNS-a bilo je mnogo onih koji su bili oduševljeni dolaskom Aleksandra Vučića, ali i onih koji smatraju da je poseta bila jako neuspešna.

Jedan od njih je izneo i svoje argumente:

"Sramota i bruka, odbor SNS-a u Aleksincu ima 4.000 članova, a na mitingu danas samo 1.000 ljudi. Pogotovu ako se zna da je danas neradni dan, i da je svako mogao da dođe, i da je skup bio danima najavljivan i plakatiran."

Bez želje da ulazimo u ocenu uspešnosti skupa, smatram da je velika stvar što je predsednik najače stranke u Srbiji odvojio dan za posetu Aleksincu, i time je Aleksandar Vučić pokazao da poštuje svoje simpatizere i birače u Aleksincu.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.