Iz institucije u novi dom (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 13.Feb.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz institucije u novi dom (VIDEO)

Četiri korisnika Gerontološkog centra “Jelenac“ u Tešici, u kome su smeštene osobe sa mentalnim i intelektualnim teškoćama preseljena su u obližnju novosagrađenju montažnu kuću ne bi li se osamostalili. Time je i zvanično na području opštine Aleksinac pokrenuta socijalna usluga “stanovanje uz podršku“, koja se sprovodi u okviru projekta u najvećoj meri finansirog od strane delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Evropske unije u Srbiji. Kuću u kojoj će se samostalnom životu narednih meseci učiti osobe sa mentalnim invaliditetom posetio je ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Kuća u aleksinačkom selu Tešica će narednih meseci biti dom za četvoro dosadašnjih korisnika Centra za smeštaj osoba sa intelektualnim smetnjama “Jelenac“. Oni će se, uz pomoć asistenata, koji će im non-stop biti na raspolaganju učiti samostalnom životu.
Takozvano “stanovanje uz podršku“ sprovodi se kroz projekat “Otvorena kapija za novi početak“.
Ukupna vrednost projekta je nešto veća od 180.000 evra. Delagacija Evropske unije u Srbiji finansira 84%.
Privremeni dom doskorašnjih korisnika centra “Jelenac“ posetio je ministar zadužen za socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On se nada da će, poput Aleksinca, i druge opštine iskazati dobru volju za sprovođenje ovakvih usluga.
Projekat “Otvorena kapija za novi početak“ počeo je juna i traje do kraja 2015.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Otvorena kapija za novi početak

Izvor: RTS, 13.Feb.2015

Osamostaljivanje korisnika Gerontološkog centra za smeštaj osoba sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u Tešici kod Aleksinaca deo je projekta "Otvorena kapija za novi početak" koji, uz finansijsku podršku Evropske komisije, sprovode opština Aleksinac i Društvo za razvoj kreativnosti....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.