Formiran novi sindikat aleksinačkih rudara

Izvor: Aleksinac.net, 02.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran novi sindikat aleksinačkih rudara

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata osnovala je sindikat radnika Aleksinačkih rudnika.

Za predsednika je izabran Nebojša Stanojević, a za potpredsednika Predrag Tomić. Pitanjima iz oblasti nadležnosti nadzornog odbora baviće se Negovan Marinković.

U izjavi za Aleksinac Net predsednika ASNS Aleksinački rudnik, Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Stanojević kaže:

"Naš cilj je poboljšanje položaja rudara, i to kroz rešavanje pitanja smenskog rada, zatim pitanja radnog sata, jer za sada važeći propis nalaže 121 dinar za radni sat, a nama isplaćuju po 106 dinara. Zatim regulisanje modela prijema radnika i zaštitu pravnog statusa svih zaposlenih. U toku je postupak dobijanja prostorija pa se nadam da ćemo uskoro imati kancelariju u kojoj ćemo održavati sastanke i rešavati sva goruća pitanja".

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.