„Dani Gordane Brajović”: Stiglo 800 dečjih radova

Izvor: Aleksinac.net, 19.Mar.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dani Gordane Brajović”: Stiglo 800 dečjih radova

Na adresu aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost, organizatora tradicionalne manifestacije „Dani Gordane Brajović” radove je poslalo 400 učenika iz 75 škola

U godini kada obeležava punoletstvo, odnosno 18 godina od ustanovljavanja, na konkurs Književnih susreta "Dani Gordane Brajović" stiglo je 800 dečjih radova iz svih krajeva Srbije i dijaspore, kao i 41 knjiga za najmlađe.

Na adresu ovdašnjeg Centra za kulturu i umetnost, organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << manifestacije, radove je poslalo 400 učenika iz 75 škola. Knjige za prestižnu nagradu, koja nosi ime poznate novinarke "Večernjih novosti" i pesnikinje Gordane Brajović, dostavilo je 37 autora - naših poznatih književnika.

- Ova manifestacija je odavno prevazišla lokalne okvire i još će dugo trajati. Oko 21.000 dečjih radova od 6.800 mladih poeta i 700 knjiga naših poznatih književnika, koji su se prijavljivali na konkurse, govori o kakvom se kulturnom događaju radi - kaže Marina Biorac iz Centra za kulturu.

Ove godine o nagradama će odlučivati žiri: Bratislav Bata Milanović (predsednik) i članovi Tanja Milenković, Vesna Milenković, Dragan Bogutović, Marina Biorac i Ivan Matejević.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.