Policija blokirala malinare, protesti večeras!

Izvor: S media, 14.Sep.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija blokirala malinare, protesti večeras!

Malinari odložili najavljenu blokadu za rane večernje sate u iščekivanju predsednika Unije malinara Dragiše Terzića i kolega iz drugih krajeva Srbije. Policija sprečila malinare da blokiraju prugu Beograd-Bar kod Požege. Proizvođači ovog voća protestuju nezadovoljni otkupnom cenom. Sekretar Unije malinara Aleksandar Mitrović pušten iz pritvora.

Blokada pruge u Požegi koja je bila najavljena za 16 sati, pomerena je za rane večernje sate, jer malinari >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << okupljeni kod Železničke stanice čekaju da im se priključi predsednik Unije malinara Dragiša Terzić i kolege iz drugih krajeva čiji put za sada ometa policija, kaže S media Aleksandar Mitrović sekretar Unije.

Mitrovića je ranije danas privela policija.

-Policija me je privela jer navodno nisam pokazao identifikaciju u momentu kad su mi tražili. Priveli su me, pa su me pustili, ali očigledna je namera da hoće da opstruiraju proteste- besan je Mitrović.

Na pitanje o najavi Miloša Milosavljevića iz ministarstva poljoprivrede da su malinari i hladnjačari firme Sirogojno kompani postigli dogovor o povećanju cene maline za 10 dinara po kilogramu, MItrović kaže da to nije ispunjenje njihovih uslova i da malinari iz Unije nastavljaju protest.

Dragiša Terzić predsednik Unije kaže za S media portal da ga već danima ucenjuju u EPS-u, gde je zaposlen, produžavajući mu radno radno vreme.

-Četiri sata duže radim na banderi, bez hrane i vode! Ucenjivali su nas na razne načine, a sada su krenuli i preko posla- besan je Terzić.

Plan malinara je da blokiraju železničku stanicu u Požegi i istovremeno i zaustave saobraćaj na skoro svim važnijim putnim pravcima na ovom području.

Policija sprečava predstavnike Unije proizvodjača malina, koji su nezadovoljni otkupnom cenom tog voća, da blokiraju prugu Beograd-Bar kod Požege, izjavio je danas predsednik organizacionog odbora Unije Dobrivoje Radović.

Radović je kazao da policija ne dozvoljava da malinari pridju pruzi, gde je za 16 sati bila najavljena blokada.

Radović je rekao da je u blokadi i put Požega-Valjevo i Užice-Bajina Bašta, navodeći da su malinari "revoltirani ponašanjem Ministarstva poljoprivrede i da će radikalizovati proteste", ali nije želeo da navede detalje.

Predstavnici Unije i Ministarstva poljoprivrede nisu sinoć uspeli da se dogovore oko jedinstvene otkupne cene maline za sve malinare u Srbiji, kao ni oko subvencije za izvoz tog voća.

Malinari: Danas blokade, Vlada nas prevarila!

Malinari traže cenu od 100 dinara, ili protestuju

SNS: Vlasti neodgovorne prema malinarima

Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i Aleksandrovcu, sa zahtevom da otkupna cena malina, koja je sada 85 do 95 dinara, bude povećana na 100 dinara, a subvencije za izvoz budu 26 dinara po kilogramu.

Apel upućen Vladi Srbije

Protest malinara je počeo 11. septembra, a policija im je zabranila da traktorima dodju u Beograd.

Radović je istakao da malinari i dalje pozivaju ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da dodju na razgovor u Užice.

(Smedia,Beta)
Pogledaj vesti o: Aleksandra Radović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.