Izborimo se da bulevar u Beogradu ponese ime Svetog Vasilija Ostroškog

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborimo se da bulevar u Beogradu ponese ime Svetog Vasilija Ostroškog

Nenad Bogdanović vodi protiv Svetog Vasilija! Ovako, prema zvaničnim informacijama iz gradske vlasti, glasi ishod glasanja Beograđana, pozvanih da budu "kumovi" bulevaru koji spaja Tošin bunar sa Mostom na Adi.

Reč je o glasanju preko aplikacija Beokom-servis. S obzirom na činjenicu da Fejsbuk inicijativi da bulevar ponese ime Svetog Vasilija podršku dalo više od 2.000 ljudi, prilično neobično je zvučala vest da je Bogdanović, nekadašnji gradonačelnik srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prestonice, dobio 15, a svetitelj svega sedam glasova.

U želji da dobijemo objašnjenje o načinu i kriterijumima glasanja, pozvali smo Beokom-servis, ali zaposleni u Gradskoj skupštini očigledno nisu bili raspoloženi ili pripremljeni da daju izjave na javnost, pa su nas "prošetali", upućujući na razne brojeve telefona. Na kraju nam je u Sekretarijatu za informisanje poručeno da pošaljemo preko mejla pitanja. To smo i učinili, ali odgovora zasad nema.

Podsetimo, Beograđanin Momčilo Vujačić nedavno je pokrenuo akciju prikupljanja podrške za osnaživanje inicijative da se novoformirana ulica ili deo nje nazove po svecu, Svetom Vasiliju Ostroškom.

Sveti Vasilije je jedan od najomiljenijih svetitelja među pripadnicima svih vera na Balkanu, ali ta činjenica nije bila dovoljna da pre nekoliko godina Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvati inicijativu da se jedna ulica u srpskoj prestonici nazove njegovim imenom, iako su prvi potpisnici (sakupljeno je hiljadu potpisa) bili patrijarh srpski Irinej, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i muftija beogradski Jusufspahić.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.