Izvor: S media, 26.Jun.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca

Zaposleni u kragujevačkom "Autosaobraćaju" jutros su sa dvadesetak autobusa blokirali izlaz iz Kragujevca ka auto-putu Beograd-Niš, kao i ulaz u grad iz tog pravca, tražeći realizaciju socijalnog programa, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i pronalazak strateškog parntera.

Predsednik štrajkačkog odbora Žarko Banović rekao je novinarima da su tom blokadom zaposleni u "Autosabraćaju" u generalnom štrajku uz poštovanje minimuma rada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 30 odsto.

Poslednja zarada za januar

Zaposlenima zdravstvene knjižice nisu overene od 1. aprila iako je "Autosaobraćaj", odlukom vlade Srbije u grupi od 50 preduzeća u restrukturiranju čiji radnici imaju pravo na overu knjižice, iako nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje. Zaposleni u "Autosaobraćaju" poslednju zaradu dobili su za januar ove godine i to prvi deo.

"Trazimo da nam se obrati neko iz vlade Srbije, koja je zajedno sa lokalnom samoupravom osnivač ovog preduzeća i odavde se nećemo pomerati do ispunjenja naših zahteva", naveo je Banović.

On je dodao da su zahtevi zaposlenih obezbeđivanje sredstava za isplatu otpremnina za oko 200 radnika od ukupno 530 koji su se dobrovoljno javili da napuste preduzeće, što im je, kako je rekao, obećao ministar ekonomije Nebojša Ćirić 15. februara ove godine.

Zatražena je i overa zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža, a potom i pronalazak strateškog parntera.

Verko podržao štajkače

Banović je naveo da su se predstavnici štrajkačkog odbora juče sastali sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem koji ih je, istakao je, podržao u zahtevima.

"Autosaobraćaj" obavlja međugradski i prigradski prevoz, a gradski beogradska Lasta i "Vulović transport".
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca (VIDEO)

Izvor: S media, 26.Jun.2012

Zaposleni u kragujevačkom "Autosaobraćaju" jutros su sa 25 autobusa blokirali izlaz iz Kragujevca ka auto-putu Beograd-Niš, kao i ulaz u grad iz tog pravca, rekao je za S media portal predsednik samostalnog sindikata Milivoje Blagojević...Radnici traže obeštećenje pred Vladom..Dvojica štrajkača...

Nastavak na S media...

Radnici Autosaobraćaja blokirali auto-put

Izvor: Beta, 26.Jun.2012

KRAGUJEVAC, 26. juna 2012. (Beta) - Radnici kragujevačkog "Autosaobraćaja" su jutros sa 25 autobusa blokirali saobraćaj na izlazu iz Kragujevca na auto-put Beograd-Niš...Nezadovoljni su što nije ispunjen..

Nastavak na Beta...

„Autosaobraćaj“ blokirao saobraćaj

Izvor: Politika, 26.Jun.2012

Radnici ovog kragujevačkog prevoznika parkirali autobuse kod Đurđevdanskog krsta, u znak protesta što im vlada nije uplatila novac za sprovođenje socijalnog programa.. Kragujevac – Kod Đurđevdanskog krsta, juče u devet sati, radnici „Autosaobraćaja“ autobusima su blokirali magistralni...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.