Zbog štrajka kolaps na aerodromu u Budimpešti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štrajka kolaps na aerodromu u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Međunarodni aerodrom "Feriheđ" kraj Budimpešte danas je gotovo potpuno blokiran zbog štrajka kontrolora putnih isprava i neizvesno je kada će se situacija normalizovati.

Obustava rada je počela jutros nešto posle 7 časova, pošto nova smena zaposlenih na kontrolnim punktovima nije želela da preuzme dužnost.

U međuvremenu je poletelo svega nekoliko aviona, na onim terminalima gde su rukovodioci preuzeli ulogu radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Nacionalna avio kompanija "Malev" je brisala sve svoje današnje letove, a pojedini prevoznici, poput nemačke "Lufthanze", počeli su da prebacuju svoje putnike autobusima do Beča.

Predsednik štrajkačkog odbora i potpredsednik sindikata zaposlenih na najvećem mađarskom aerodromu Zoltan Kovač je izjavio da radnici traže nove kolektivne ugovore, bolje uslove rada i povlačenje navodne odluke o otpuštanjima.

Prema njegovim rečima, pravih razgovora s poslovodstvom još nema, pa je neizvesno koliko će obustava rada trajati.

To je potvrdio i Domokoš Solar, portparol Budimpeštanskog aerodroma, koji je u vlasništvu nemačke firme "Hohtif AG".

On je rekao da je došlo do kratkog susreta dve strane, ali da su razgovori vrlo brzo prekinuti pošto su sagovornici ostali kruto na svojim početnim pozicijama.

Menadžment tvrdi da su ove godine plate na aerodromu porasle za osam odsto, što je veoma dobro u datim ekonomskim uslovima u zemlji i svetu, a da novih otpuštanja neće biti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.