Izvor: RTV 5, 11.Apr.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u "Srbija-transu" započeli štrajk

Nekadašnji niški transportni gigant, "Srbijatrans", godinama unazad, za državu Srbiju, kao da ne postoji, kažu radnici koji platu nisu primili duže od deset godina. Nijh dvadesetak, zajedno sa direktorom, godinama unazad pokušavali su da stupe u kontakt sa nekim od predstavnika Vlade, ali prema njihovim rečima, svaki pokušaj završio se bezuspešno. Zbog toga su rešili da stupe u generalni štrajk.
"Mi nećemo nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << konflikte i eskalaciju sukoba, već želimo da rešimo naše probleme ljudski ako je to moguće", kaže Miroljub Stamenković, direktor "Srbijatransa".
Osim toga, na posedu Srbijatransa, poslednjih deset godina smeštena je baza niškog odreda Žandarmerije, za šta je Ministarstvo unutrašnjih poslova, trebalo da plaća kiriju. Međutim, ni nakon deset godina, novac nije uplaćen. Zbog toga su radnici žandarmima otkazali gostoprimstvo.

"Ako treba, blokiraćemo ulaz u bazu Žandarmerije, i nećemo se pomerati odatle", navodi Kokan Ranđelović, radnik Srbijatransa.
Da li zbog administrativnih peripetija, neogdovornosti i neažuranosti države, ili proste nezaintereovanosti, radnici su u međuvremenu izgubili i pravo na zdravstvenu zaštitu.
"Ja nemam pravo na zdravstvenu zaštitu, jer mi nije uplaćivano, i šta mi preostaje kad ne mogu da uzimam propisanu terapiju, da se polijem benzinom i zapalim.
Država na osnovu sporazuma o ustupanju imovine MUP-u, Srbijatransu trenutno duguje preko 260 miliona dinara. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.