Zaključala se i štrajkuje glađu

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključala se i štrajkuje glađu

Kraljevo -- Profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu Radojka Mikšin zaključala se u kabinetu, nakon što nije htela da primi rešenje o prestanku radnog odnosa.

Ona je otpočela i štrajk glađu.

"Zaključala sam se u kabinetu, jer su me pozvali da mi uruče rešenje o prestanku radnog odnosa. Nisam želela da ga potpišem, jer smatram da mi je pričinjena nepravda kada je Apelacioni sud u Kragujevcu odbio moju žalbu, kao neosnovanu", kaže Radojka Mikšin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ona je dodala da ne zna kada će se otključati, odnosno kada će se rešiti njen problem.

Direktor Šumarske škole Zoran Nikolić kaže da je profesorka Mikšin danas prvo zatvorila radnicu pravnih poslova u kabinetu, kada je ova pokušala da joj uruči rešenje.

On kaže da je koleginicu pustila napolje tek posle jednoga sata, odnosno kada je došla patrola interventne policije.

Slučaj Radojke Mikšin datira još iz 2008. godine, kada je dobila rešenje o prestanku radnog odnosa, da bi posle niza žalbi i ponovnog vraćanja na posao, Apelacioni sud u Kragujevcu doneo konačnu odluku o prestanku njenog radnog odnosa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.