Užički elektromontažeri nastavili štrajk

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užički elektromontažeri nastavili štrajk

Radnici užičkog preduzečha " 24 septembar " protestvovali su danas ispred Gradske kuće i odlučili odlučili da nastave generalni štrak započet pre 15 dana, potvrdio je predsednik štrajkačkog odbora Radojko Vidić .

Radnici tog Privrednog društva za izgradnju elektroenergetskih objekata, prema rečima Vidića, očekuju da sa predstavnicima nadležnih ministarstava postignu konkretan dogovor o konsolidaciji preduzeća, koje zapošljava 193 radnika.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Užica Jovan Marković, u pismu upućenom Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja pre nekoliko dana, istakao je da "potpuno podržava i smatra opravdanim" zahtev zaposlenih da se vrate u Sastav EPS-a, gde su bili do 2003. godine, kao i da dobiju povlasćeni položaja u smislu prioriteta kod obezbedjenja poslova.

Predsednik štrajkačkog odbora kaže da njihovi poregovarači prošle sedmice u Ministarstvu ekonomije nisu dobili obećanje o izmirenju 11 neisplaćenih mesečnih zarada, ali da im je najavljeno da bi Ministarstvo moglo da izmiri dugovanje " 24. septembra" prema državnom budžetu i fondovima, kao i da učestvuje u realizaciji socijalnog programa.

Narednih dana, kako su najavili u štrajkačkom odboru, očekuju se novi sastanci u Ministarstvu za rudarstvo i energetiku, od koga se traži saglasnost da se ova firma vrati pod okrilje EPS-a, kao i povlašćeni položaj za dobijanje značajnijih poslova u okviru EPS-a, bez primene Zakona o javnim nabavkama.

Od kako su pre pet dana odlučili da radikalizju svoje proteste, kada su nakratko blokirali prilaz Carinarnici , protestne šetnje užičkih elektormontažera su po budnim okom policije, koja ih je i danas pratila u mirnoj protestnoj štetnji od Gradske kuće do proizvodnog pogona u Krčagovu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.