U Francuskoj nastavljen štrajk železnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj nastavljen štrajk železnice

Štrajk železnice nastavljen je u Francuskoj danas, prvog dana odmora za božićne praznike, sa velikim saobraćajnim gužvama na ulicama i putevima.

Železnički saobraćaj biće i za vikend poremećen, pošto će tek polovina brzih vozova (TGV) biti u funkciji, saopštila je francuska železnica SNCF, dok će u Parizu polovina linija metroa biti zatvorena.

Francuska vlada i sindikati nisu juče uspeli da se dogovore o reformi penzija, tako da je sindikat CGT >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najavio nastavak protesta i štrajka, koji su počeli 5. decembra.

Protesti se održavaju u svetlu već jakih društvenih tenzija i nezavodoljstva pošto građanski pokret "Žuti prsluci" više od godinu dana protestuje svake subote.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.