Tridesetak gradjana štrajkuje gladju

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tridesetak gradjana štrajkuje gladju

Tridesetak gradjana iz Bele Crkve i okoline, koji tvrde da su u veoma lošoj materijalnoj situaciji, pridružilo se danas nezavisnom odborniku u Skupštini opštine Bela Crkva Stefanu Cvetkoviću koji štrajkuje gladju.

Cvetković i gradjani su u sali Skupštine opštine i najavili su da će im se u štrajku gladju pridružiti još ljudi.

Gradjani su agenciji Beta rekli da štrajkuju jer su nezaposleni, nemaju novca da plaćaju struju, pa im je ona isključena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i jer su u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Štrajkači se vezali lancima na mostu

Cvetković je, medjutim, apelovao na gradjane da ne dolaze i rekao da je on njihov predstavnik i da će i u njihovo ime štrajkovati gladju.

Odbornik je jutros u 10 sati počeo štrajk gladju i dodao da štrajk neće okončati sve dok ne bude raspuštena lokalna skupština i raspisani vanredni opštinski izbori.

Cvetković je agenciji Beta rekao da je neposredan povod za štrajk to što je Skupština opštine usvojila zapisnik sa prošlog zasedanja, koji, prema njegovim tvrdnjama, ne odgovara dogadjanjima sa prethodnog zasedanja lokalne skupštine.

Odbornik je dodao da je svojim kolegama prezentovao i video i audio zapis sa prošle sednice, iz kojih se, dodao je, jasno vidi da zapisnik koji je usvojen ne odgovara realnosti.

Prema njegovim rečima, iz zapisnika su izbačeni njegovi zahtevi da se iz obavezne budžetske rezerve odredi jednokratna novčana pomoć za trudnice od 10.000 dinara, kao i da se uvedu subvencije za gradski prevoz.

Koliko su hrabre majke u Srbiji?

Cvetković je kazao da neće uzimati hranu sve dok njegov zahtev ne bude ispunjen, a desetog dana štrajka će prestati da uzima i tečnost.

Pored zahteva za raspuštanje lokalne skupštine, Cvetković zahteva i da budu pozvani na odgovornost svi koji su opštinu Bela Crkva doveli u tešku situaciju.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Demohrišćanska stranka Srbije i Pokret snaga Srbije.

Cvetković je izabran za odbornika na listi Pokreta za Belu Crkvu, na kojoj su, pored grupa gradjana, bili i kandidati Liberalno-demokratske partije i DHŠ-a.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.