Tri radnika AMSS-a počela štrajk glađu ispred zgrade Vlade

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri radnika AMSS-a počela štrajk glađu ispred zgrade Vlade

Tri radnika Auto-moto saveza Srbije otpočela su štrajk glađu ispred zgrade u Nemanjinoj 11 i neće ga prekidati sve dok Vlada Srbije, na osnovu podnetih krivičnih prijava i započetih sudskih postupaka, ne privede pravdi Aleksandra Nikačevića, saopštili su danas radnici AMSS.

Hapšenje Nikačevića omogućiće da se radnici celog AMSS sistema vrate na svoja radna mesta posle skoro tri meseca protesta, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << su započeti 16. aprila 2014. zbog “višegodišnjih malverzacija i nedomaćinskog poslovanja bivšeg generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića”, kako se navodi u saopštenju.
Štrajkači podsećaju da je protiv Nikačevića, njegovih saradnika i poslovnih partnera podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, da su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima radi poništaja nelegalnih odluka i učinjenih krivičnih dela, a podneta je i prijava budžetskoj inspekciji zbog štete nanete Budžetu Republike Srbije od oko 200 miliona dinara.
Dalje se dodaje da je Nikačević “smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila 2014. godine u Kruševcu, nakon otkrivanja izveštaja zvanične revizorske kuće u kojem stoji da je AMSS u zoni bankrota, a sve u skladu sa važećim aktima našeg udruženja”.
“Međutim, Nikačević negira sve odluke legalnih organa AMSS, ne priznaje smenu i odbija da napusti funkciju i zgradu direkcije AMSS, neovlašćeno deli otkaze i suspenzije svima koji su ukazivali na kriminal, a sve pod zaštitom angažovanog privatnog obezbeđenja”.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Radnici AMSS štrajkuju glađu kod Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2014, 01:23

Tri radnika Auto-moto saveza Srbije (AMSS) otpočela su štrajk glađu i neće ga prekidati sve dok Vlada Srbije, na osnovu podnetih krivičnih prijava i započetih sudskih postupaka, ne privede pravdi Aleksandra Nikačevića, saopštili su danas radnici AMSS. Auto-moto savez Srbije saopštio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.