Štrajkuju novinari Bi-Bi-Sija

Izvor: RTS, 18.Feb.2013, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuju novinari Bi-Bi-Sija

Zbog najavljanih otkaza, počeo 24-časovni štrajk novinara Bi-Bi-Sija.

Novinari Bi-Bi-Sija počeli su danas 24-časovni štrajk zbog otpuštanja viška zaposlenih, što će se odraziti na emitovanje televizijskog i radio programa.

Članovi Nacionalne unije novinara (NUJ) prestali su sa radom u ponoć po završetku nedeljnog programa.

Štrjak je organizovan pošto članovi sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i rukovodstvo nisu uspeli da se dogovore o sudbini 30 radnika kojima preti otkaz.

Devet otkaza preti zaposlenima u Bi-Bi-Si Skotland, preneo je AFP.

Prema rečima generalnog sekretara NUJ, članovi tog sindikata preduzimaju mere kako bi odbranili radna mesta i kvalitetno novinarstvo u Bi-Bi-Siju, ljuti zbog loših odluka koje je donelo rukovodstvo te kuće, a koje su dovele do toga da se novinari nalaze u situaciji da moraju da ostanu bez svojih radnih mesta, a program i kvalitet budu ugroženi.

Kako je izjavio predstavnik za štampu Bi-Bi-Sija, ta kuća razume "koliko je teška situacija u kojoj se ostaje bez posla", ali je i razočarana organizovanjem štrajka, jer ona nastoji da obezbedi druga radna mesta kada god može i nastaviće da radi sa sindikatima kako bi svi njeni članovi dobili odgovarajuću podršku.

Nacionalna unija novinara je saopštio da je od 2004. godine u Bi-Bi-Siju ukinuto 7.000 radnih mesta i zahteva šestomesečni moratorijum na otpuštanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.