Štrajkovala glađu da bi otišla na kraljevsko venčanje

Izvor: Blic, 24.Apr.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkovala glađu da bi otišla na kraljevsko venčanje

Estibalis Čavez izazvala je veliku medijsku pažnju kada je podigla šator ispred britanske ambasade u Meksiko Sitiju i počela štrajk glađu u nadi da će dobiti pozivnicu za venčanje. Siromašna Meksikanka ganula je jednog prolaznika koji joj je kupio avionsku kartu za London.

U zemlji gde su siromaštvo, kriminal i droga glavni problemi, mnogi su ismejavali njen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk, nazivavši je "ludačom ispred ambasade". Međutim, jedan čovek je, ipak, bio dovoljno ganut da joj pozajmi 1.250 dolara za avio kartu za London.

"Dirnulo me je to što je niko nije razumeo. Mislim da ima pravo da se bori za ono što želi", rekao je Oktavio Fič Lazo, koji je pomogao devojci da ostvari svoj san.

Majka Estibalis Čavez je umrla rađajući je, i sve što ova tinejdžerka zna o svojoj majci je to da je mnogo volela princezu Dajanu, majku princa Vilijama.

Kada je čula za venčanje, Čavezova je odlučila da pokuša sve kako bi izbliza videla mladence. Ona se nada će nekako uspeti da uđe u Vestminstersku opatiju i preda poklon Vilijamu i Kejt.

Iako je srećna što putuje u London, Meksikanka je, ipak, nervozna i strahuje da bi britanski carinici mogli da je označe kao opasnost za kraljevski par.
Pogledaj vesti o: Kraljevsko venčanje,   London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.