Štrajkački odbor FAP-a traži pomoć od Vučića

Izvor: Blic, 23.Okt.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkački odbor FAP-a traži pomoć od Vučića

Štrajkački odbor Fabrike automobila u Priboju poslao je danas pismo prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću sa molbom da što pre poseti ovaj kolektiv koji je, nakon jednočasovnog štrajka upozorenja, za 25. oktobar najavio potpunu obustavu rada.

Zaposleni u FAP korporaciji u restruktuiranju, prema obaveštenju dobijenom od predsednika opštine Lazara Rvovića, očekuju dolazak prvog potpredsednika Vlade do 15. oktobra.

Zaposleni su nezadovoljni razgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su rukovodstvo i reprezentativni sindikati vodili u Ministarstvu privrede sa ministrom Sašom Radulovićem.

"Opšta je ocena da ministar Radulović nije imao dovoljno sluha za situaciju u kojoj se nalaze FAP i Priboj. Obzirom da smo mi na ivici gladi i da je već održan jednočasovni štrajk upozorenja, očekujemo Vaš hitan dolazak u Priboj", navodi se u pismu upućenom Vučiću.

U pismu koje je potpisao predsednik Štrajkačkog odbora FAP-a Milorad Dragaš stoji da zaposleni očekuju punu istinu o planovima za budućnost njihove fabrike i grada.

Na osnovu odluka sva četiri reprezentativna sindikata FAP-a u ponedeljak je održan jednočasovni štrajk upozorenja kada su poslovodstvu upućena tri zahteva.

"To su isplata bar jedne zarade za sve zaposlene, overa zdravstvenih knjižica i obezbeđivanje posla za naredni period. Ukoliko se prva dva zahteva ne ispune do 25. oktobra, stupićemo u generalni štrajk do ispunjenja naših zahteva", poručili su tada čelnici sva četiri sindikata u FAP-u.

FAP trenutno zapošljava oko 1.500 radnika. Poslednja subvencija države stigla je u avgustu za isplatu dela majske plate.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štrajkački odbor FAP-a traži pomoć od Vučića

Izvor: SandzakPress.net, 23.Okt.2013

Priboj – Štrajkački odbor Fabrike automobila u Priboju poslao je danas pismo prvom potpredsjedniku Vlade Aleksandru Vučiću sa molbom da što prije posjeti ovaj kolektiv koji je, nakon jednočasovnog štrajka upozorenja, za 25. oktobar najavio potpunu obustavu rada. Zaposleni u FAP korporaciji u...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.