Štrajkač glađu prenet u bolnicu

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkač glađu prenet u bolnicu

Jednom od 40 radnika kragujevačkog Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" koji pet dana štrajkuju glađu tražeći plate, u nedelju ujutro je pozlilo zbog čega je odnet u Urgentni centar.

Predsednik Organizacionog odbora Predrag Radović rekao je agenciji Beta da je zdravstveno stanje radnika teško, naročito onih koji imaju dijabetes i povišeni krvni pritisak."Iako štrajkujemo već pet dana, svi nadležni iz republičkih i gradskih institucija ostali su gluvi i slepi", rekao je Radović."U Upravnoj zgradi firme gde štrajkujemo danonoćno, posećuju nas samo novinari i sindikalci", dodao je on.Radović očekuje da će u ponedeljak - kada državni zvaničnici dolaze na otvaranje fabrike FIAT u Kragujevcu, neko od njih poseti građevince koji štrajkuju glađu.Štrajk je počeo u sredu, 11. aprila. Gladuje 40 od 110 radnika koji su dobili otkaz posle stečaja "Ratka Mitrovića".Njihovi jedini zahtevi su da se isplate plate počev od 2009. godine u iznosu od 100.000 do 130.000 dinara po radniku, i da im se poveže radni staž.KRAGUJEVAC, 15. aprila 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.