Štrajk zaposlenih u javnom sektoru Grčke

Izvor: Press, 07.Apr.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk zaposlenih u javnom sektoru Grčke

Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili su u 24-časovni štrak protestujuću protiv reformi u oblasti socijalne zaštite koje su predviđene trećim paketom međunarodne pomoći Grčkoj.
Foto:Tanjug
Zbog štrajka radnika kontrole letenja zatvoren je međunarodni aerodrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Atini i otkazani letovi, prenosi AP.
Državne bolnice i hitna pomoć rade samo sa minimalnim brojem ljudi, škole su zatvorene a štrajku su se pored profesora, pridružili i inženjeri, advokati i novinari.
Kasnije danas planirane su demonstracije u Atini.
Reforma sistema socijalne zaštite prema kojoj bi socijalna davanja mogla da budu umanjena na, kako kritičari kažu, neodrživ nivo, izazvala je veliko protivljenje širom Grčke.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk zaposlenih u javnom sektoru Grčke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Apr.2016

Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili su u 24-časovni štrak protestujuću protiv reformi u oblasti socijalne zaštite koje su predviđene trećim paketom međunarodne pomoći Grčkoj...Zbog štrajka radnika kontrole letenja zatvoren je međunarodni aerodrom u Atini i otkazani letovi, prenosi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Blokada u Grčkoj: Ne rade škole, otkazani letovi

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016

Zaposleni u javnim službama u Grčkoj počeli su jutros štrajk od 24 sata protestujući protiv reforme sistema socijalne zaštite, javila je agencija AP...Foto: MONDO/Predrag Vujić..  Štrajkom su obuhvaćeni kontrola leta, škole, državni mediji i bolnice, a javnim službama su se pridružili i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.