Štrajk novinara Kikindskih novina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk novinara "Kikindskih novina"

KIKINDA - Novinari "Kikindskih novina" stupili su u štrajk zato što im nisu isplaćene plate od juna 2008. godine, nezvanično je u toj redakciji.

Poslednji broj "Kikindskih novina" pojavio se na kioscima na smanjenom broju strana i u njemu su objavljeni oglasi i čitulje po standardnoj ceni od 30 dinara.

Redakcija je na naslovnoj strani pripremila tekst na srpskom i mađarskom jeziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojim čitaoce obaveštava o stupanju u štrajk, međutim verzija naslovne koja je predate za štampu izmenjena je u odnosu na novine koje su na kioscima, jer umesto tih tekstova stoje fotografije.

"Nekoliko puta smo pokušavali da se dogovorimo sa vlasnicima preduzeća, međutim nismo dobili nikakav konkretan odgovor o potencijalnoj isplati zaostalih zarada", kažu zaposleni, dodajući da

je štrajk najavljen nedelju dana ranije u skladu sa zakonom.

Nekada opštinski nedeljnik "Kikindske novine", privatizovan je prošle godine, kada ih je kupio četvoročlani konzorcijum na čelu sa novosadskim biznismenom Nenadom Rončevićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Štrajk u Kikindskim novinama

Izvor: B92, 08.Nov.2008

Kikinda -- Novinari Kikindskih novina stupili su u štrajk zato što im nisu isplaćene plate od juna 2008. godine, nezvanično je rečeno agenciji Beta u toj redakciji... Poslednji broj Kikindskih novina pojavio se na kioscima na smanjenom broju strana i u njemu su objavljeni oglasi i čitulje po standardnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.