Spuž: Zatvorenici štrajkuju glađu

Izvor: B92, 17.Jul.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spuž: Zatvorenici štrajkuju glađu

Podgorica -- Oko 250 osuđenika u zatvoru u Spužu nastavili su štrajk glađu, nezadovoljni amandmanima na Zakon o amnestiji osuđenih osoba.

Zatvorenici su štrajk počeli juče, a kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Dodaje se da je bezbednosna situacija u spuškom zatvoru stabilna.

Amandmanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Zakon o amnestiji, koji je podnela opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP), predviđeno je da osobe koje su već bile pomilovane to pravo više ne mogu koristiti.

Predloženo je i da ne mogu biti amnestirane osobe koje su osuđene za krivično delo teško ubistvo.

Osuđenici smatraju da će, ako prođu amandmani SNP-a, Zakon o amnestiji biti diskriminišući, zato što neće obuhvatati teška ubistva i teška ubistva u pokušaju.

Takvim zakonom, kako su naveli, amnestirale bi se osobe koje su ubile nekog, ali im nije suđeno za teško ubistvo, a ne bi oni koji su ranili nekog, a suđeno im je za teško ubistvo u pokušaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorenici u Spužu nastavili štrajk

Izvor: Blic, 18.Jul.2013, 00:32

Oko 250 osuđenika u zatvoru u Spužu nastavilo je štrajk glađu, nezadovoljni amandmanima na Zakon o amnestiji osuđenih osoba, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Crne Gore...Zatvorenici su štrajk počeli juče, a kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, njihovo zdravstveno stanje je stabilno...Dodaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.