Spontani štrajk na aerodromu u Berlinu

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spontani štrajk na aerodromu u Berlinu

BERLIN - Zemaljsko osoblje aerodroma u Berlinu stupilo je u spontani štrajk, tako da putnici, kako prenose elektronski mediji, moraju računati sa zakašnjenjima i otkazanim letovima.

Spontani štrajk upozorenja, koji treba da traje oko tri i po sata, organizovan je u cilju pritiska sindikata u procesu tarifnih pregovora o uslovima rada i zarada oko 1 500 zaposlenih, koji se na aerodromu Tegel u Berlinu brinu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << putnike, prtljag i toče gorivo u avione.

U šrajku u Berlinu učestvuje oko 200 do 300 ljudi.

Ovim se u Nemačkoj produžava serija štrajkova zaposlenih na aerodromima, posle ovonedeljne obustave rada na na najfrekventnijem nemačkom i evropskom aerodromu u Frankfurtu.

Glavni razlog ovonedeljne obustave rada oko 200 ljudi i sektora zemaljskog osoblja, koji u Frankfurtu upućuju avione do parking pozicije, s kontrolnog tornja i na samoj pisti, bio je spor oko plata - sindikati su tražili povećanje zarada za 25 do 50 odsto, u zavisnosti od stručne spreme, kao i povćanje bonusa, smanjenje radnog vremena i druge pogodnosti.

Aerodrom u Frankfurtu je najveći u Nemačkoj, odakle se dnevno obavi više od 1 300 letova.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk na berlinskom aerodromu

Izvor: B92, 02.Mar.2012

Berlin -- Zemaljsko osoblje aerodroma u Berlinu stupilo jutros u spontani štrajk, tako da putnici moraju računati sa zakašnjenjima i otkazanim letovima...Spontani štrajk upozorenja, koji treba da traje oko tri i po sata, organizovan je u cilju pritiska sindikata u procesu tarifnih pregovora o uslovima...

Nastavak na B92...

Spontani štrajk na aerodromu u Berlinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2012

BERLIN -..Zemaljsko osoblje aerodroma u Berlinu stupilo je jutros u spontani štrajk, tako da putnici, kako prenose elektronski mediji, moraju računati sa zakašnjenjima i otkazanim letovima...Spontani štrajk upozorenja, koji treba da traje oko tri i po sata, organizovan je u cilju pritiska sindikata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.