Selaković: Štrajk advokata rezultat loše politike

Izvor: Politika, 03.Jul.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Štrajk advokata rezultat loše politike

BEOGRAD –Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je štrajk advokata u Srbiji kulminacija teškog stanja u pravosuđu, što je rezultat loše politike u prethodnom periodu.

Štrajk je kulminacija teškog stanja u srpskoj advokaturi koje je prouzrokovano teškim stanjem u pravosuđu, a to je rezultat loše politike i nesuočavanja sa problemima dugo tokom prethodnog perioda”, kazao je Selaković za Televiziju Pink.

On je naveo da je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa predstavnicima advokature i ministrom finansija Lazarom Krstićem dogovoreno da u ponedeljak, 7. jula bude formirana radna grupa koja ima zadatak da otkloni nejasnoće oko plaćanja poreza.

„Grupa koja će raditi dve nedelje ima zadatak da otkloni nejasnoće oko plaćanja poreza, a uveren da ćemo doći do dobrog rešenja koje će biti prihvatljivo i za državu i za advokate”, dodao je ministar.

Radnu grupu činiće tri predstavnika advokata, dva predstavnika iz Ministarstva finansija i jedan iz Ministarstva pravde.

Prema njegovim rečima, tokom štrajka advokata koji je u Beogradu prekinut juče, pravosuđe je prilično trpelo, jer je štrajk u glavnom gradu u odnosu na ostatak Srbije trajao tri dana duže.

„Advokati u Beogradu se nisu pridržavali poziva i apela Advokatske komore Srbije koji je upućen u petak, razlog za to ne bih razlagao, ali je očigledno da postoji jedno neslaganje”, izjavio je Selaković.

On je kazao da postoji ideja da se u nekoliko struka „od ključne važnosti za ljude, kao što su medicina, pravo i učiteljski fakulteri propišu specifični uslovi.

Kako je objasnio, poglavlje 23 je najteži potez koje Ministarstvo pravde, Vlada Srbije i građani treba da urade, jer on podrazumeva promenu Ustava.

„Promena Ustava Srbije nije nešto što se radi svaki dan i što je lako izvodljivo, u odnosu na trenutak kada sam preuzeo funckiju i današnji trenutak, razlika je velika, daleko da je stanje dobro, ali je razlika velika”, dodao je ministar pravde.

Selaković je rekao da je na izborima nedvosmisleno izražena volja građana da podrže politiku evropskih integracija, a da je promena Ustava neizostavna stavka na tom putu.

„Pored ustavnih promena, potrebno je i donošenje zakona o pravosudnoj akademiji i donošenje nekih zakona koje smo već izradili, a za koje čekamo presudu iz Brisela, kao što je Zakon o zaštiti prava na suđenje. To je potpuno novi zakon za koji sam ubeđen da će biti pred poslanicima do jeseni”, zaključio je Selaković.

Beta

objavljeno: 03.07.2014
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk advokata rezultat loše politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2014

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je štrajk advokata u Srbiji kulminacija teškog stanja u pravosuđu, što je rezultat loše politike u prethodnom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Selaković: Štrajk advokata je rezultat loše politike

Izvor: Blic, 03.Jul.2014

Beograd - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je štrajk advokata u Srbiji kulminacija teškog stanja u pravosudju, što je rezultat loše politike u prethodnom periodu...- Štrajk je kulminacija teškog stanja u srpskoj advokaturi koje je prouzrokovano teškim stanjem u pravosuđu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.