ŠTRAJK GLAĐU U GOŠI Vujčić: Sporazum možda u utorak

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK GLAĐU U "GOŠI" Vujčić: Sporazum možda u utorak

Predstavnici Agencija za posredovanje u mirnom rešavanju radnih sporova bili su u subotu u „Goši“, ali razgovori poslovodstva fabrike i štrajkača, uz njihovo posredovanje, ni ovoga puta nisu urodili plodom.

Na nagovor ljudi iz Agencije, ipak je barem prekinut štrajk glađu četvorice radnika, među kojima je i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

- Ništa novo nismo čuli. Oni i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << insistiraju da počnemo da radimo pa će se onda sve rešavati. Videćemo šta će biti od nedelje, ako se ostvari ono što smo pregovarali u Ministarstvu privrede, možemo onda tek da budemo optimisti, a sve će se znati najverovatnije u utorak – kaže Vujčić.

Štrajkači ostaju pri svojim zahtevima, bez obzira na ove, kako kažu, sitne ustupke, prekid blokada po Palanci a sada i prestanak štrajka glađu.

Oni, podsetimo, traže da im se dug za zaostale plate, između 600 i 700 hiljada dinara po radniku, isplati u 16 rata, redovno uplaćivanje doprinosa, ali i poreza državi i poslovanje firme u skladu sa zakonima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.