SRS podržava štrajk radnika Fijata

Izvor: RTS, 14.Jul.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS podržava štrajk radnika "Fijata"

Srpska radikalna stranka podržala je štrajk zaposlenih u kompaniji "Fijat" u Kragujevcu i zahteva od nadležnih organa da počnu da rade u interesu sopstvenih građana, a ne dobro plaćenih stranih investitora.
"Zaposleni u 'Fijatu' ne žele više da budu roblje i najjeftinija radna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga u Evropi, čime se predstavnici vlasti hvale još od 2000. godine. Ugovor koji je zaključen sa 'Fijatom' se čuva kao najveća državna tajna i samo zbog tog ugovora Mlađan Dinkić je odavno morao biti u zatvoru", navode radikali.
Kako kažu, sadašnja vlast ne može da se pravda činjenicom da je ugovor sa 'Fijatom' zaključen u vreme režima Borisa Tadića, navode da je to "najštetniji ugovor koji je zaključen sa nekim investitorom" da su date mnoge pogodnosti i da on sada ističe i da se "'Fijat' se polako pakuje".
Radnici imaju pravo na štrajk, napominju iz SRS-a i dodaju da je štetnu politiku subvencija i davanja mnogih pogodnosti započeo Mlađan Dinkić i da je ona i danas osnov ekonomske politike u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.