Radnici još u štrajku, direktor obećao zarade (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Nov.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici još u štrajku, direktor obećao zarade (VIDEO)

Radnici i mali akcionari fabrike aluminijuma “Nissal” traže da im se obrate premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednika Vlade Aleksandar Vučić, jer ne veruju da će njihovi zahtevi u suprotnom biti ostvareni. Štrajkači su za sledeću nedelju najavili blokadu železničke pruge ili auto-puta ka Bugarskoj ukoliko ne dobiju odgovor iz državnog vrha.

Oko 350 radnika “Nissala” nastavlja generalni štrajk, koji je započet u petak, a njima su se pridružili i mali akcionari. Kako kažu, poslednju platu su primili za januar, a staž im nije uplaćen od 2010. Kako do sada nisu postigli dogovor sa vlasnikom fabrike, traže da im se obrate premijer Dačić ili vicepremijer Vučić. U suprotnom bi, kažu, sledeće nedelje mogli da blokiraju prugu ili put ka Niškoj banji.
Štrajku su se priključili i mali akcionari sa zahtevom da se poništi privatizacija “Nissala” i da se dovedu strani investitori koji su onemogućeni da učestvuju na tenderu 2003.godine.
Direktor kompanije, Nebojša Krstić, tvrdi da će radnicima sledeće nedelje biti isplaćena jedna plata i da će nakon toga isplate biti redovne.
Krstić dodaje da fabrika ima ugovorene poslove, nema obrtna sredstva, ali ima 2 inostrana investitora. Uslov za njihov dolazak je da banke poverioci odobre restruktuiranje kredita na period od 6 godina. Kako kaže, posao za sada blokiraju Privredna banka i Fond za razvoj, dok je ostalih 8 banaka podržalo investiciju.
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Nastavlja se štrajk radnika „Nisala“

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2013, 14:05

NIŠ – Radnici i poslovodstvo fabrike „Nisal“ još uvek nisu postigli dogovor o isplati zaostalih plata i povezivanju radnog staža, tako da generalni štrajk zaposlenih započet prošlog petka i dalje traje...Zaposleni traže da razgovaraju sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem ili vicepremijerom...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.