Radnici Trudbenik gradnje počeli štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2009, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Trudbenik gradnje" počeli štrajk

BEOGRAD - Radnici građevinskog preduzeća "Trudbenik gradnja" iz Beograda počeli su danas štrajk zahtevajući raskid kupoprodajnog ugovora sa novim vlasnikom preduzećem Montera.

Potpredsednik sindikata Nezavisnost u tom preduzeću Vladimir Novaković izjavio je agenciji Beta da je oko 140 radnika sa tri građevinke mašine blokiralo kapiju preduzeća "Trudbenik gradnja", koje se nalazi u beogradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naselju Krnjača.

Novaković je rekao da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva.

Zaposleni zahtevaju i raskid svih štetnih ugovora po preduzeće "Trudbenik gradnja", isplate zarada i doprinosa za jun ove godine, zarada u inostranstvu za prethodni period i bolovanja za 2008. godinu.

Zahtevi su i potpisivanje kolektivnog ugovora i prestanak rasprodaje pokretne i nepokretne imovine.

Prema rečima Novakovića, preduzeće je privatizovano u martu 2008. godine, a pre toga zapošljavalo je 520 radnika.

"Sada ima 140 zaposlenih, a oko 120 radnika je prebačeno na godinu dana u preduzeće Montera", rekao je Novaković. Kako je kazao, jedan od zahteva je i povratak tih radnika u "Trudbenik gradnju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Trudbenik gradnje" počeli štrajk

Izvor: S media, 24.Avg.2009

Radnici gradjevinskog preduzeća Trudbenik gradnja iz Beograda počeli su štrajk zahtevajući raskid kupoprodajnog ugovora sa novim vlasnikom preduzećem Montera. ..Potpredsednik sindikata Nezavisnost u tom preduzeću Vladimir Novaković izjavio da je oko 140 radnika sa tri gradjevinke mašine blokiralo...

Nastavak na S media...

Montera: Nema razloga za raskid kupoprodajnog ugovora

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2009

BEOGRAD, 24. avgusta 2009. (Beta) - Preduzeće Montera, vlasnik Trudbenik gradnje čiji radnici od jutros štrajkuju, saopštila je da će plate radnicima biti isplaćene do kraja avgusta i da nema razloga za raskid kupoprodajnog ugovora. "Preduzeće Montera ispunilo je odredbe kupoprodajnog ugovora...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.