Radnici TV Avale i dalje u štrajku

Izvor: B92, 18.Jan.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici TV Avale i dalje u štrajku

Beograd -- Zaposleni na TV Avala, koji su već 28 dana u štrajku, odlučili su da radikalizuju protest pošto i dalje nisu dobili zaostale isplate.

Zaposleni su vratili impresum sa informacijom o štrajku u levi gornji ugao ekrana, koji su pre šest dana sami skinuli kao znak dobre volje prema novom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću.

Međutim, od tada se ništa nije promenilo, a zaposleni su očajni jer na grubo kršenje Zakona o radu od menadžmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vlasnika TV Avala nijedna od nadležnih institucija nije reagovala.

Podsetimo, članovi Štrajkačkog odbora pre dva dana sastali su se sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, koji im je saopštio da para za njihove plate nema, iako su svi vlasnici, u društvu bivšeg i sadašnjeg direktora, pre samo nedelju dana obećali članovima Saveta RRA da će u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 60 dana, konsolidovati kompaniju.

Zaposleni naglašavaju da je impresum sa informacijom o štrajku, prema mišljenju koje su dobili od članova Saveta RRA, advokata i strukovnih udruženja, zakonski opravdano sredstvo borbe zaposlenih za ugrožena prava.

Vraćanje impresuma sa informacijom o štrajku samo je prvi korak, a ukoliko i dalje ne bude odgovora nadležnih institucija, za sedam dana štrajk zaposlenih biće dodatno radikalizovan.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.