Radnici “Gorice” i zvanično u štrajku

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici “Gorice” i zvanično u štrajku

Niško Javno komunalno preduzeće “Gorica” već je mesecima u teškoj situaciji, radnici bez plata, a mašine bez goriva. Nakon povremenih protesta, zaposleni u ovom preduzeću su stupili u štrajk.

Toplica Marković, predstavnik Asocijacije nezavisnih sindikata u ovom preduzeću, kaže da se poštuje minimum procesa rada i da je štrajk >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u toku.

U mom sektoru, u sektoru “Zelenilo” svi smo u štrajku, imam telefonske potvrde da štrajkuju i u ostalim sektorima firme. Štrajkački odbor je ovde u Tvrđavi i tako koordiniramo - pojašnjava Marković.

Ovako će biti, kaže Marković, dok se ne ispune njihovi uslovi, a to su isplata 4 zaostale plate i isto toliko kartica za prevoz.

Inače, radnici ovog preduzeća od prošlog petka rade smanjenim intenzitetom, jer su nezadovoljni stanjem u firmi i nedostatkom osnovnih sredstava za rad.

Direktor Igor Jovanić je rekao da rešenje za preduzeće kojim upravlja može da se očekuje za petnaestak dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.