Radnici GP Ratko Mitrović nastavili štrajk glađu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici GP "Ratko Mitrović" nastavili štrajk glađu

Oko 40 radnika Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", koji su ostali bez posla nakon automatskog stečaja, provelo je drugu noć u Upravnoj zgradi firme štrajkujući glađu, uz najavu da će protest nastaviti dok im bivši vlasnik ne isplati dugovanja. Radnici traže isplatu zarada i doprinosa od 2009. godine, što je po radniku od 100.000 do 130.000 dinara.

Protest je svojim potpisma podržala grupa od oko 70 radnika, a u štrajku glađu učestvuje od 11. aprila oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 40 radnika.

Predsednik Organizacionog odbora štrajka Predrag Radović rekao je agenciji Beta da će radnici provesti u štrajku i uskršnje praznike i najavio da će on lično tokom dana radikalizovati protest i prestati da uzima tečnost.

"Dobro sam izvagao, ja sam obećao i radnicima i sebi da idemo do kraja, odavde mogu samo mrtvog da me iznesu, pare sam krvavo i pošteno zaradio", rekao je Radović.

Prema rečima Radovića, među štrajkačima ima i dijabetičara i onih sa povišenim krvnim pritiskom zbog čega povremeno intervenišu lekari Hitne pomoći.

* Radnici "Ratka Mitrovića" štrajkuju glađu

* Radnici nastavili sa štrajkom glađu

On je dodao da su među štrajkačima građevinci koji su pred penzijom ili sa po 30 godina radnog staža, a ima i onih koji su svojevremeno bili odlikovani na takmičenjima građevinara.

Nakon automatskog stečaja 19. marta ove godine, 120 radnika GP "Ratko Mitrović" je dobilo otkaz od stečajnog upravnika zbog čega su u više navrata organizovali protestna okupljanja ispred Upravne zgrade firme.

GP "Ratko Mitrović" je privatizovano u maju 2007. godine kada je preduzeće "Neimar" d. o. o iz Kragujevca koje se bavilo istom delatnošću kupilo većinski paket akcija.

Vlasnik firme, koja je ušla u automatski stečaj, Dragoljub Pantić izjavio je prekjuče agenciji Beta da je protest nezakonit i da će problem biti rešen na sudu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.