Radnici Amazona u Nemačkoj u štrajku

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Amazona u Nemačkoj u štrajku

BERLIN, 15. decembra 2014. (Beta-AP) - Radnici američke kompanije za prodaju preko interneta Amazon počeli su u ponedeljak trodnevni štrajk u pet distributivnih centara u Nemačkoj, tražeći povećanje plata.

Sindikat Ver.di pozvao je zaposlene u gradovima Bad Hersfeld, Lajpcig, Graben, Rajnaberg i Verne da se pridruže štrajku od ponedeljka ujutro do srede uveče.

Američka firma ima više od 9.000 zaposlenih u Nemačkoj.

Sindikat traži povećanje zarada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tvrdeći da zaposleni u Amazonu imaju manje plate od radnika u drugim kompanijama za maloprodaju i poručivanje poštom.

Amazon tvrdi da su distributivni centri u Nemačkoj logistički centri i da zaposleni zaradjuju relativno visoke plate za tu vrstu posla.

Sve porudžbine će, bez obzira na štrajk, biti isporučene na vreme uoči božićnih praznika, kada je obim posla najveći, saopštio je Amazon.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Radnici američke kompanije u Nemačkoj u štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014

Radnici američke kompanije za prodaju preko interneta Amazon počeli su danas trodnevni štrajk u pet distributivnih centara u Nemačkoj, tražeći povećanje plata...Sindikat Ver.di pozvao je zaposlene u gradovima Bad Hersfeld, Lajpcig, Graben, Rajnaberg i Verne da se pridruže štrajku od ponedeljka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.