Radnici Agroživa ponovo u štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Agroživa ponovo u štrajku

ZRENJANIN/ŽITIŠTE - Radnici "Agroživ Juka" u Žitištu stupili su danas u štrajk jer im nisu ispunjeni zahtevi koje su uputili stečajnom upravniku kompanije "Agroživ". Radnici su zatražili isplatu zarade za sve zaposlene, polaganje jaja u inkubatore i obezbeđivanje repromaterijala za nastavak proizvodnje u svim proizvodnim celinama.

"Posle razgovora Štrajkačkog odbora sa stečajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upravnikom Stevanom Moldovanom, počela je da stiže kvalitetna hrana na farme pilića, a obećano nam je da će u četvrtak početi i polaganje jaja u inkubatore, što daje nadu da će biti nastavljena proizvodnja", rekao je Stojin.

Hapšenje brojnih direktora u pančevačkoj kompaniji "Agroživ" početkom aprila i uvođenje stečaja potreslo je i živinarsku proizvodnju u opštini Žitište, gde su radnici dobili tek deo martovske plate.

"Poveriocima i bankarima poručujemo da sačekaju sa ispostavljanjem računa koji se mogu namiriti samo ako mi radimo i ako prodajemo robu", poručio je Stojin.

Zaustavljanje pogona u klanici "Agroživ-Juko" i stavljanje katanaca na brojne farme pilića dovelo bi do velikih posledica u opštini Žitište, u kojoj svaki treci od ukupno 3.000 zaposlenih radi u živinarstvu
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici „Agroživ Juka“ u Žitištu započeli šrajk

Izvor: Glas javnosti, 17.Jun.2008, 08:37

ZRENJANIN/ŽITIŠTE - Radnici „Agroživ Juka“ u Žitištu stupili su juče u štrajk jer im nisu ispunjeni zahtevi koje su uputili stečajnom upravniku kompanije „Agroživ“. Radnici su zatražili isplatu zarade za sve zaposlene, polaganje jaja u inkubatore i obezbeđivanje repromaterijala za...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.