Prosvetari odustali od štrajka upozorenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari odustali od štrajka upozorenja

BEOGRAD -

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odustala je od štrajka upozorenja najavljenog za ponedeljak 3. oktobar pošto je od ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića dobila uveravanje da će zaostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010. biti isplaćene do kraja oktobra.

"Na jučerašnjem sastanku sa ministrom Obradovićem rečeno nam je da će 11. oktobra Skupština Srbije razmatrati rebalans budžeta i da će nakon toga biti stvoreni svi pravni i tehnički uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za isplatu jubilarnih nagrada", rekao je danas agenciji Beta predsednik Unije Dragan Mijatović.

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je prošle nedelje da će 3. oktobra održati štrajk upozorenja u školama, ako do 30. septembra Vlada Srbije ne isplati jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu ili ne da pisanu garanciju da će to učiniti najkasnije do 14. oktobra.

I Sindikat obrazovanja Srbije najavio je pre dva dana mogućnost stupanja u štrajk krajem oktobra ukoliko do tada zaposlenima u prosveti ne budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.