Prekinut štrajk glađu u kragujevačkom Vodovodu

Izvor: RTS, 06.Avg.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk glađu u kragujevačkom Vodovodu

Posle sastanka gradonačelnika Kragujevca Radomiram Nikolića sa poslovodstvom i predstavnicima sindikata, dvanaest radnika preduzeća "Vodovod i kanalizacija" prekinulo štrajk glađu, potvrdio je za RTS predsednik štrajkačkog odbora Branko Petrašinović.
Prema Petrašinovićevim rečima, postignut je dogovor da se odmah pristupi izadi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Posebnog kolektivnog ugovora sa poslodavcem što je i bio zahtev radnika, a krajnji rok za njegovo potpisivanje je 25. avgust.
Potpisivanjem Posebnog kolektivnog ugovora,stvaraju se uslovi, da posle ukidanja Zakona o privremenom uređenju osnovice, koji se najavljuje u decembru, radnicu počnu da primaju veće plate.
Od 530 zaposlenih, prema rečima štrajkača, preko 400 prima 27.300 dinara uz doplatu do minimalne zarade.
Po rečima Petrašinovića,razgovaralo se i mogućnostima finansijske pomoći zaposlenima. Biće formirane radne grupe, koje će nastaviti pregovore sa predstavnicima lokalne samoprave.
Štrajk u kragujevačkom Vodovodu, kao vid pritiska, ostaje na snazi, dok se ne završe pregovori oko izrade Kolektivnog ugovora.
Inače, deo radnika JKP "Vodovod i kanalizacija u protestu je od 29 jula, a njih dvanaestor juče je počelo štrajk glađu.
Minimum procesa rada i za vreme štrajka, bio je obezbeđen, pa su građani bili uredno snabdeveni vodom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.